Er is een verandering op komst voor iedereen die een spaarrekening heeft

door: MRO
Geld - sparen - spaarvarken
Afbeelding bron: Pixabay

Er is goed nieuws voor iedereen die een gereglementeerde spaarrekening heeft. Vanaf 2024 zal je meer intrest kunnen krijgen zonder dat je er op belast wordt.

De fiscale vrijstelling op spaarrekeningen zal vanaf 2024 opnieuw stijgen, dat was de voorbije vier jaren niet het geval. Op dit moment bedraagt de vrijstelling 980 euro.

De krant 'De Tijd' meldt dat de vrijstelling volgens het geschatte indexcijfer voor december zou stijgen tot 1020 euro. De fiscale vrijstelling geldt per persoon.  

Deze fiscale vrijstelling geldt voor al je spaarrekeningen samen. Wanneer je geld op spaarrekeningen bij verschillende banken plaatst en de intrest nergens boven het bedrag van de vrijstelling komt, zal je geen roerende voorheffing betalen.

Maar indien de intresten op al je spaarrekeningen samen boven het bedrag van de vrijstelling komen (980 euro in 2023), dan ben je verplicht dit aan de belastingdienst te melden en zal je roerende voorheffing van 15% moeten betalen.

Hoogste rente bij Beobank

De rekening die momenteel de hoogste rente biedt is de Step Up spaarrekening van Beobank. Met een getrouwheidspremie van 1,85% en een basisrente van 1,25% krijg je een totaalintrest van 3,10%. 

Er zijn wel voorwaarden aan deze spaarrekening verbonden. Zo mag je maandelijks maximum 750 euro sparen en er mogen enkel bedragen gestort worden via een doorlopende maandelijkse spaaropdracht.