Eurovisiesongfestival heeft besluit genomen over Joost Klein

door: STS
Joost Klein
Afbeelding bron: Photonews

De organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft een besluit genomen over de Nederlandse kandidaat. Dat is Joost Klein.

Joost Klein zou zaterdagavond tijdens de finale van de wedstrijd het nummer 'Europapa' moeten brengen, maar dat gaat niet gebeuren. Klein zal niet optreden. Dat is nu bekendgemaakt door EBU, de vereniging van tv-omroepen die instaat voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival.

Er ontstond vrijdag controverse rond Klein, er zou een incident hebben plaatsgevonden. Hij mocht daardoor al niet deelnemen aan de generale repetitie. Wat er precies gebeurd is, blijft onduidelijk, maar de politie is erbij betrokken en onderzoekt de zaak.

Waarom mag Joost Klein niet optreden?

Media spreken over een incident met een fotograaf of een medewerker van het liedjesfestival. "Zolang een gerechtelijke procedure tegen hem loopt, zou het niet gepast zijn dat hij in de wedstrijd blijft", citeert de VRT de organisatie van het festival.

Beluister 'Europapa' van Joost Klein

Klein zou het nummer 'Europapa' gaan brengen op het Eurovisiesongfestival. De clip van het nummer werd al meer dan 25 miljoen keer bekeken op YouTube. Hieronder kan je het nummer beluisteren.