KBC voert ingrijpende veranderingen door: "Dat zal duurder worden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

KBC trekt de maandelijkse kostprijs van haar populairste rekening op. En dat is niet de enige verandering die de bank dit jaar doorvoert.

De KBC-Plusrekening, de rekening die door het overgrote merendeel van de KBC-klanten gebruikt wordt, gaat maandelijks 3,25 euro kosten, in plaats van 2,50 euro. Voor jongeren onder de 24 jaar zijn er geen kosten. Ook de Basisrekening blijft gratis. De Zichtrekening zal maandelijks 2 euro in plaats van 1,75 euro kosten.

Een andere wijziging die KBC doorvoert, heeft te maken met rekeninguittreksels. Die zullen vanaf 1 april niet langer meer afgedrukt kunnen worden in de kantoren van de bank.

KBC wil volop inzetten op digitale rekeninguittreksels, die klanten eventueel zelf nog thuis kunnen uitprinten. Wie toch nog papieren rekeninguittreksels per post wil ontvangen, zal daar 2,5 euro per maand voor moeten betalen. "Voor bepaalde groepen, zoals 80-plussers, minderjarigen, handelsonbekwame personen en blinden- en slechtzienden, zal dit gratis zijn", meldt Spaargids.be.