Kledij op school mag best streng zijn voor veel mensen: “Eerst respect tonen”

door: BVDO
schooljongeren
Afbeelding bron: ROB -TV

Voor veel van onze lezers moeten de scholen niet lakser omspringen met de regels rond kledij. De school is voor velen een plaats waar regels moeten gevolgd worden.

Zondag vroegen we onze lezers of de scholen minder streng moeten omspringen met de kledingschriften. Daar kwamen heel wat reacties op.

Ellen: “In 1998 zat ik op school met een neuspiercing.....mocht deze niet aandoen tijdens de les. Maar maakte mij noch slimmer noch dommer...zo bleek.”

Frederik: “Er moet voor mij geen uniform zijn, maar er moeten toch wel regels zijn ... Ik zie er toch soms lopen dat ik denk, de mijne zou zo niet naar school gaan."

Karolien: “Ik vind dat er verschil mag zijn tussen school en thuis. Wij zijn ook niet doodgegaan van kledingregels. Geen rokjes boven de knie, geen blote buiken en zelfs ons haar mocht niet te extreem zijn. Niks mis mee. Thuis kan je dragen wat je wil. Later op het werk is dit ook dus .... pamperbeleid hoeft niet”

Philippe: “Jongeren hebben leren proberen - oa met hun kledij - anderen uit te dagen, te verleiden maar wordt het niet eens hoog tijd dat men ook leert de plaatsen en momenten te respecteren wanneer het niet past om te verleiden? Deftige kledij is nochtans dè mooie verpakking dat van een mooi mens zo een mooi geheel maakt.”

Jose: “Ze moeten eens leren luisteren zoals vroeger en respect tonen. De toon van vele jongeren en hun gedrag zijn de oorzaak van vele problemen maar dat ligt niet alleen aan hen. De ouders moeten erop toezien en dit aanleren, maar daar hebben ze geen tijd voor. Hun ontspanning komt op de eerste plaats.”