Moeite met in slaap te geraken? Met deze tips verbeter je jouw nachtrust

door: STS
slapen
Afbeelding bron: Pixabay

Na een stressvolle dag is een goede nachtrust niet altijd gegarandeerd. We zetten enkele tips op een rij die je kunnen helpen om de slaap te vatten.

Het belang van een goede nachtrust valt niet te onderschatten. Je functioneert beter op je werk en je bent in het algemeen alerter, bijvoorbeeld tijdens het autorijden. Vermoeid achter het stuur kruipen kan zelfs tot gevaarlijke situaties leiden.

Maar hoe verkrijg je die goede nachtrust? Dat begint al met te ontstressen vóór je gaat slapen, zodat je niet ligt te piekeren.

Staar niet naar het felle licht van je telefoon, zet je toestel op stil, focus op iets positiefs, en doe iets wat jou ontspant: meditatie bijvoorbeeld, of het drinken van een ontspannend kopje thee...

Je kan jezelf vervolgens tot rust brengen met goede ademhalingsoefeningen. Eens je comfortabel ligt, sluit je je ogen. Tel tot vier terwijl je inademt door de neus. Hou je adem dan gedurende twee seconden in. Adem langzaam en rustig uit door je neus, gedurende acht seconden. Dit patroon kan je meerdere keren herhalen om je te helpen om tot rust te komen.