Nieuw energiebedrijf in Vlaanderen verrast: "Geen vast of variabel tarief, maar dit in de plaats"

door: STS
Elektriciteit - stekkerdoos
Afbeelding bron: Pixabay

Er is een nieuwe speler op de energiemarkt in Vlaanderen. Het gaat om Frank Energie, een energiebedrijf uit Nederland.

Opvallend is dat het bedrijf elektriciteit en gas verkoopt aan prijzen die van uur tot uur schommelen, naargelang de prijzen op de internationale markt.

"Bij ons betaal je een dynamisch tarief voor je elektriciteit en gas, in plaats van een vast of variabel tarief", klinkt het bij de leverancier.

"Het dynamisch tarief is gebaseerd op de aankoopprijs. Die stijgt en daalt door vraag en aanbod. Als de zon schijnt of als het waait, is de stroom bijvoorbeeld vaak goedkoop."

"Bij Frank betaal je elke maand voor je werkelijke verbruik. De energiefactuur zal in de zomer waarschijnlijk lager zijn dan in de winter."

App

"Met dynamische tarieven kan je extra voordeel behalen wanneer je elektriciteit verbruikt op de voordelige momenten. Je kan dit zelf doen, door de wasmachine een uurtje later aan te zetten, maar de Frank Energie app kan het ook voor je doen."

"Met de Frank-app stuur je je toestellen aan, zodat die voornamelijk energie gebruiken tijdens de goedkopere momenten. Zo verlaag je automatisch je energiefactuur."

"Tegelijkertijd gebruik je groenere energie, omdat de energie op de goedkoopste momenten vooral afkomstig is van wind- en zonne-energie."