Opmerkelijke actie van KBC krijgt kritiek: "Dit kan mensen recht in de armoede drijven"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

KBC pakt uit met een opmerkelijke actie. Klanten mogen onder nul gaan op hun zichtrekening, maar moeten daar wel een flinke interest op betalen.

"Extra budget nodig om de herfstmaanden door te komen? Ga tijdelijk tot 750 euro onder nul op je rekening", luidt de boodschap die KBC-klanten via hun bank-app krijgen. Ze moeten daar wel 9,39% interest op betalen.

"Het is toch wel heel opmerkelijk dat KBC nu met deze campagne komt", reageerde het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding op VTM.

"Zeker nu we in een crisis zitten en dat we verwachten dat de prijzen voor energie, voor voeding en voor huisvesting nog verder gaan stijgen, is dat toch wel een heel opmerkelijk moment om net met een campagne voor makkelijk krediet te komen."

"Dit kan mensen zeker en vast in de armoede drijven. Het biedt geen oplossing, zo'n makkelijk krediet. Want als je je factuur niet kan betalen, dan gaat het ook heel moeilijk worden om je krediet af te betalen. En het kan mensen ook in een schuldenspiraal storten."

KBC reageerde schriftelijk aan de commerciële zender. "Dat die boodschap verschijnt op het ogenblik dat sommige klanten moeilijkheden ondervinden om hun energierekening te betalen, is louter toeval."

"KBC verontschuldigt zich mochten sommige klanten zich daardoor gekwetst voelen en wijst erop dat het hier niet gaat om een gerichte reclameboodschap, laat staan een campagne."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24