Over deze energieleveranciers komen meer klachten binnen, nieuwkomer krijgt meteen 5 sterren

door: STS
energiefactuur elektriciteit
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, heeft de klachten over energieleveranciers geactualiseerd. Er zijn stijgers en dalers.

"Kiest u een energiecontract? En vindt u een goede dienstverlening belangrijk? Gebruik dan de filter ‘klachtenindicator’ in de V-test", laat de VREG weten.

"We hebben de klachtenindicatoren van de leveranciers geactualiseerd met de cijfers van het eerste kwartaal van 2023."

"Het aantal klachten over Octa+ Energie, Power Online (Mega) en Elegant daalde in het eerste kwartaal van 2023. Over Engie Electrabel, Luminus, TotalEnergies Power&Gas Belgium en Eneco Belgium werden meer klachten geregistreerd."

"Antargaz Belgium krijgt geen score meer in de klachtenindicator. Dat komt omdat ze niet langer gemiddeld meer dan 5.000 huishoudelijke klanten hebben."

"Dats 24 komt voor het eerst voor in de klachtenindicator en heeft 5 sterren. Octa+ Energie heeft 2 sterren meer in vergelijking met het vorige kwartaal en komt zo op 3 sterren."

"Vier leveranciers verbeteren hun score met één ster: Energie.be heeft nu 5 sterren, Luminus heeft nu 4 sterren, Eneco Belgium heeft nu 3 sterren en Elegant heeft nu 2 sterren."