Verrassend nieuws over zonnepanelen: "Veel Vlamingen hebben een paneeltje bijgestoken"

door: STS
Zonnepanelen
Afbeelding bron: Pixabay

Zonnepanelen zijn de eerste helft van dit jaar al bijzonder populair gebleken in Vlaanderen. "Van januari tot juli werd maar liefst 505 MegaWatt aan nieuwe zonnepaneleninstallaties aangemeld. Het jaar voordien was dat 150 MegaWatt", laat Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weten.

"De teller in Vlaanderen staat zo op maar liefst 5.534 Megawatt aan zonnepanelen. Vlaanderen blijft nummer drie in Europa als het gaat over zonne-energie per inwoner."

"We zien dat veel Vlamingen na de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis een paneeltje hebben bijgestoken. Zij kozen in onzekere tijden voor een extra bron van energievoorziening op hun dak. Zo'n investering drukt de kosten in hun elektriciteitsfactuur en de vraag op de markt."

"We zijn duidelijk een versnelling hoger geschakeld en zijn daarmee goed op weg om onze hernieuwbare energiedoelstelling te halen."

"Zonnepanelen zijn de grootste bron van groene stroom in Vlaanderen. Uit cijfers blijkt dat onze zonnepanelen ongeveer 9% van de totale jaarvraag aan elektriciteit kunnen opwekken, genoeg om bijna de helft van de Vlaamse gezinnen van stroom te voorzien."