Zorgen nog niet voorbij voor Michel Van den Brande na kankerdiagnose: "Elke week, zes maanden lang"

door: COS
michel van den brande
Afbeelding bron: Photonews

Enkele weken geleden werd huidkanker vastgesteld bij Michel Van den Brande. Zo'n 32 jaar geleden vocht de stellingbouwer al eens tegen teelbalkanker.

Michel Van den Brande kon deze week geruststellend nieuws brengen. "Operatie geslaagd, hebben alles kunnen meenemen, al de slechte cellen heeft de plastisch chirurg kunnen verwijderen. Eindelijk goed nieuws na enkele donkere weken", schreef Michel op Instagram.

Het melanoom werd eerder al weggesneden. Deze week werd de wonde aan de binnenkant genaaid en langs buiten geplakt. Michel moet nog zes weken een pleister dragen, zodat de wonde niet kan openscheuren. Michel neemt geen risico's en annuleert dan ook enkele evenementen waar het te druk is.

Voor het 'The Sky Is The Limit'-gezicht begint de nabehandeling nu. "Elke week komt er een verpleger mij een spuitje geven, zes maanden lang. Maar dat is eigenlijk alles. Ik heb geen chemo of bestraling nodig en daar ben ik heel blij om, want dat heb ik al eens meegemaakt en dat was niet om te lachen..." 

Michel zal zich ook laten blijven opvolgen. Zo zal hij nu om de zes maanden bij de dermatoloog langsgaan. Binnen drie maanden staat er nog een onderzoek aan de klieren gepland. Daarnaast zal bij natuurlijk aan zelfonderzoek blijven doen.