Barbara Pas na celstraf Hoeyberghs: "En enkel opstel voor daders groepsverkrachting"

door: Redactie
Barbara Pas
Afbeelding bron: Photonews

Jeff Hoeyberghs werd veroordeeld tot 10 maanden cel, waarvan de helft met uitstel omwille van seksistische uitspraken. Barbara Pas (Vlaams Belang) verdedigt de vrijheid van meningsuiting en spreekt over een scheeftrekking.

"Ik verdedig de uitspraken van Jeff Hoeyberghs niet, maar ik ga wel verdedigen dat men idiote en belachelijke en degoutante uitspraken kan blijven doen", aldus Barbara Pas in De zevende dag.

"Als ik een column lees van Delphine Lecompte waarin zij pedofilie vergoelijkt, dan vind ik dat een walgelijke mening. Maar zij heeft net als Jeff Hoeyberghs en elke burger in dit land het grondrecht van vrije meningsuiting. Dat is een noodzaak in een democratie."

"Je kan geen zinnig mens uitleggen dat je voor gore praat wel een gevangenisstraf opgelegd krijgt, maar dat in dezelfde week een Kortrijkse rechter een man vrijuit laat gaan die zijn zwangere vrouw in elkaar geslagen heeft omdat het eten niet op tijd klaar was."

"Als daders van een groepsverkrachting enkele maanden geleden vrijuit gaan en enkel maar een opstelletje moeten schrijven, dan kan je die scheeftrekking aan geen zinnig mens uitleggen."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app