Vlaams Belang na dreigement Rousseau: "In België houdt men geen rekening met de verkiezingsuitslag"

door: MRO
Barbara Pas
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau sprak dreigende taal aan eender welke partij die het in zijn hoofd zou halen om na de verkiezingen in 2024 samen te werken met Vlaams Belang. De voorzitter van Vooruit stelt dat hij dan alle coalities met die partij zal opblazen.

Het dreigement van Conner Rousseau was vooral aan N-VA gericht. "Als de N-VA ergens in een coalitie zou gaan met Vlaams Belang, dan blaas ik alle coalities met hen op."

Barbara Pas is fractieleider voor Vlaams Belang in de Kamer. Zij reageert scherp op de uitspraak van Rousseau.

"De boodschap die Conner Rousseau geeft, is dat de kiezer mag doen wat hij of zij wil: 'Vlaams kiezer, u bent de figurant, wat jij ook stemt, wij doen verder zoals we bezig zijn'", klinkt het in 'De afspraak op vrijdag'.

"In Vlaanderen heb je een grondstroom die recht, centrumrechts stemt. Als hij op voorhand een kwart van die kiezers uitsluit, dan vergroot dat natuurlijk zijn kansen op eigen deelname. Dat is de enige reden."

"Het grote probleem in dit land is dat men met die verkiezingsuitslag geen rekening houdt. Als Bart De Wever daar zou in meegaan, weten we dat een stem voor N-VA een stem voor de socialisten is en dat Bart De Wever een lakei van Conner Rousseau zal zijn."