Bart De Wever kan het niet aanzien: "Ons spaargeld smelt weg en Vivaldi pakt het verkeerd aan"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever ziet een groot probleem opduiken: door de inflatie smelt ons spaargeld weg, en volgens hem kiest de Vivaldi-regering voor de verkeerde aanpak.

"Ik zei een tijdje geleden: let op, het inflatiespook is terug. Dat is het belangrijkste nieuws van de laatste jaren. Daar is nul komma nul reactie op gekomen. We zijn nu een paar maanden later en nu wordt men wakker", zegt De Wever.

"Dit is toch een economisch fenomeen waarbij de bokken en de geiten gescheiden worden. De Club Med-landen, de krekels, vieren natuurlijk feest ten koste van de hardwerkende mieren, die reserves en welvaart hebben opgebouwd."

Pensioen

"En dat is nu eens een grens die dwars door ons land loopt. Ik heb al een paar keer gezegd: let op, de pensioenhervormingen van de PS zijn zo krankzinnig, dat je zou denken dat het waanzin is."

"Dat is niet juist. Daar zit wel degelijk een theorie achter. Namelijk dat als je inflatie hebt, dat je natuurlijk met putten moet zitten. Want dan smelt de welvaart wat wie iets heeft opgebouwd gewoon weg. En dat smeltwater vult jouw put. Dus wat je niet kan krijgen in transfers, wat je niet kan afpakken, ga je op een sluipende manier nemen."

Vivaldi

"In 2008 hadden we ook een inflatie-opstoot. De Zweedse regering heeft werk gemaakt van een indexsprong, en een taxcut en een taxshift om dat op te vangen. De paars-groene regering doet nu net het omgekeerde. Zij zeggen: ah, de inflatietrein vertrekt, het is tijd om een schup te nemen en alle putten zo diep mogelijk te graven."

Download nu de gratis app van Redactie24