Bisschop wil misverstand wereld uit helpen na eerste aflevering van ‘Godvergeten’

door: BVDO
Vrouw - misbruik
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Vorige week kwam de eerste aflevering van ‘Godvergeten’ op de buis. Daarin wordt het verhaal gebracht van slachtoffers van seksueel misbruik door de Kerk.

Dinsdag werd de eerste aflevering getoond en dat leidde tot heel veel reacties. De Antwerpse bisschop Johan Bonny kwam op Radio 1 met een reactie. Hij liet in de eerste plaats weten dat hij het jammer vindt dat de Kerk niet aan het woord komt, omdat er al jarenlang inspanningen geleverd worden om slachtoffers bij te staan.

“Zij zijn al jaren op verschillende manieren en gradaties aan het woord en de Kerk probeert al jaren te luisteren”, klinkt het bij Bonny. “Ik weet hoeveel dossiers en mensen bij de Kerkcommissie zijn gepasseerd. Men mag echt niet de indruk wekken dat we 13 jaar lang niets gedaan hebben.”

Vorige week kwam er al een persbericht naar buiten van de Vlaamse bisschoppen. “We waarderen de slachtoffers voor de moed om met hun verhaal naar buiten te komen. We leven met hen mee en begrijpen hun boosheid en frustratie tot op vandaag. Wat de Kerk ook doet, zij kan hun trauma en leed niet ongedaan maken.”