Carl Devos analyseert: "Misschien was Theo Francken er een te groot figuur voor"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Valérie Van Peel en Lorin Parys werden zaterdag verkozen tot ondervoorzitters van N-VA. Theo Francken werd derde. Volgens politicoloog Carl Devos zegt dat je verschillende interpretaties kan geven aan deze uitslag.

"Men zegt dat dit een bewijs is dat N-VA heeft gekozen voor een centrumkoers. Van Peel en Parys hebben eerder een centrumprofiel terwijl Theo Francken eerder een rechts profiel heeft. De man zou wat te dicht bij Vlaams Belang leunen", vertelt Carl Devos in De Ochtend op Radio 1.

"Dat heeft misschien een rol gespeeld. Maar er zijn er ook die zeggen dat Lorin Parys als ondervoorzitter zeer goed werk geleverd heeft. Mevrouw Van Peel scoorde ook vorige keer al goed. Het kan ook een positieve keuze zijn voor twee mensen."

"Ik hoor zeggen dat Theo Francken misschien wat te geprofileerd, te gecontesteerd was voor die functie. Een ondervoorzitter moet binnen de partij gedragen worden en contacten uitbouwen met andere partijen. Misschien was Theo Francken daar een te grote figuur voor."