Zuhal Demir is er niet goed van: "Doodeng, in zo'n samenleving willen we toch niet leven?"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister Zuhal Demir van N-VA heeft in een Facebook-post haar afkeer voor de woke-beweging verklaard.

"Woke, woker, wokest. Daar draait het tegenwoordig om. Morele superioriteit omarmt zij die het woord te pas en onpas gebruiken om iedereen die een andere mening toegedaan is weg te intimideren."

"Vorige week nog mocht een 'oude witte heteroman' geen mening hebben over klimaat. Waar zijn we mee bezig?", verwijst ze naar de uithaal van Anuna De Wever aan het adres van Gert Verhulst.

"Wat thans begon als term onder zwarte Amerikanen om ‘wakker te worden’ voor racisme, is intussen in snel tempo gekaapt door voornamelijk linkse activisten om hun eenzijdige agenda door te drukken. In de wetenschap, de politiek, de hele samenleving."

"In een gezonde samenleving zijn botsende meningen en vrije meningsuiting de ruggengraat. Pijnpunten worden op de agenda gezet, worden bediscussieerd, we luisteren naar elkanders mening en leggen elkaar het vuur aan de schenen. Maar dat moet voor vele woke-moraalridders stoppen. Zij hebben de waarheid in pacht en weigeren te wijken van hun pad. Luisteren naar uw tegenargumenten? Vuile racist!"

"De angst om als ‘niet woke genoeg’ bevonden te worden dreigt echter de samenleving binnen te sluipen. Bang om veroordeeld te worden voor een afwijkende mening. De vraag is wie daarmee een dienst wordt geleverd. Het antwoord is niemand."

Polarisering

"Weet je wat ik vroeger vreselijk vond? De momenten waarop ik telkens weer te horen kreeg dat ik anders was. Dat ik geen kind van hier was. Laat het net de woke-terreur zijn die ervoor zorgt dat kinderen en studenten van andere komaf dat telkens weer en steeds vaker door de oren krijgen gejaagd. Terug het hokje in. Woke anno 2021 in Vlaanderen is geen oplossing, maar net deel van het probleem van onverdraagzaamheid en polarisering."

"Een samenleving waarin iedereen hetzelfde moet vinden, doen en verlangen dat heet een totalitaire samenleving. Doodeng. In zo een samenleving willen we toch niet leven?"