Conner Rousseau over verkiezingen in 2024: "Dan kan Vivaldi II voor mij"

door: MRO
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Niets lijkt de herverkiezing van Conner Rousseau als voorzitter van Vooruit over enkele weken in de weg te staan. "Als het de leden belieft, maar de kans is heel groot en ik heb er veel goesting in", zegt hij daarover. Maar wil hij na de verkiezingen ook doorgaan met Vivaldi II?

"Wij gaan voor Vooruit, wij gaan uit van onze eigen sterkte. Ik ga mij op voorhand niet vastrijden in een bepaalde regering", zo reageert Conner Rousseau in 'De ochtend' op Radio 1.

De voorzitter van Vooruit sluit de deur zeker niet voor Vivaldi II, op enkele voorwaarden. "Als Vivaldi genoeg stemmen haalt om door te doen, en dat beslist de kiezer, en we kunnen afspreken dat we beter gaan overeenkomen en dat we echt doorpakken op vele zaken, dan kan dat voor mij."

"Als de kiezer de kaarten anders legt, dan zullen we ook daarin onze verantwoordelijkheid nemen. Ik heb zoveel mogelijk stemmen voor Vooruit nodig om een aantal inhoudelijke verschillen te maken om die stilstand te doorbreken en om ervoor te zorgen dat we met ons land opnieuw vooruit kunnen."