Conner Rousseau stelt eisen: "Niet met hem erbij, dan doen we niet mee"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Voormalig (en wellicht toekomstig) Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zegt dat zijn partij niet zomaar in een Vlaamse regering wil stappen met N-VA en cd&v. Rousseau wil Jan Jambon niet meer als minister-president zien.

"Ik hoop dat er openheid is om een ander beleid te willen voeren, met ons. Maar ik zeg wel heel duidelijk: wij gaan niet meedoen als er geen ander beleid in zit", sprak Conner Rousseau in 'De Afspraak'.

"En daarom geen Jan Jambon als minister-president?", werd Rousseau gevraagd. "Dat is geen veto, maar liever niet", klonk het antwoord. "Mijnheer Jambon wou er vorige keer absoluut geen socialisten bij en is zowat de meeste rechtse N-VA'er die je kan vinden."

Niet kwalijk nemen

"Dat is geen beoordeling over zijn persoon, dat is een beoordeling over de perceptie en de manier waarop die man aan politiek wil doen. En dat mag je hem niet kwalijk nemen. Maar je mag ons ook niet kwalijk nemen dat als wij in een project stappen en wij ons vertrouwen moeten geven aan een persoon, wij moeten voelen dat die mens een ander beleid wil voeren."

Vanaf nul beginnen

"En dan is het beter dat er een ander persoon is die vanaf nul kan beginnen en een nieuw verhaal kan schrijven. Dat is niet persoonlijk, dat is de politieke realiteit."