Dedecker vlijmscherp voor andere politicus: "Hij is één van de grootste verraders die Vlaanderen ooit gekend heeft"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Volksvertegenwoordiger Jean-Marie Dedecker heeft geen goed woord over voor voormalig eerste minister Guy Verhofstadt (Open Vld).

Dedecker was ooit lid van de toenmalige VLD, tot hij in 2006 uit de partij werd gezet. Nu zetelt hij als onafhankelijk Kamerlid. Hij kwam bij de jongste verkiezingen, in mei 2019, op voor N-VA.

Dedecker staat erom bekend het hart op de tong te hebben en geen blad voor de mond te nemen. En dus heeft hij snoeihard uitgehaald naar Europees Parlementslid Guy Verhofstadt.

"Ik was ooit fan van Verhofstadt. Ik heb zijn burgermanifesten gelezen. Maar hij heeft ze zelf ritueel verbrand. Alles wat hij aanbeden heeft, heeft hij zelf achteraf verbrand en verketterd", stelt Dedecker in een interview met Sceptr.

"Verhofstadt is één van de grootste verraders die Vlaanderen ooit gekend heeft. Eén van de grootste verraders van de liberale gedachte én de vader van het eerste paars-groen. Dat heeft ons toen 7 procent van ons Bruto Binnenlands Product gekost, in tijden van hoogconjunctuur! En nu krijgen we paars-groen 'revisited'", aldus Dedecker.