Egbert Lachaert hakt in op N-VA: "Vernederen zit in hun DNA"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft zwaar uitgehaald naar de N-VA, een partij die volgens hem te vaak anderen vernedert en daarom geen coalitie kon vormen.

Theo Francken haalde op Twitter een oud krantenartikel aan, waarin onder andere stond dat indien Egbert Lachaert voorzitter van Open Vld zou worden, er geen kernuitstap zou komen. "Pijnlijker wordt het niet", reageerde Francken, aangezien blijkt dat de kernuitstap wel degelijk op het programma staat.

Lachaert diende hem van repliek: "Dat heet een coalitie vormen, Theo. Met geven en nemen. Met respect en in vertrouwen. Een coalitiesysteem is geen dictatuur van één partij over de anderen. Bij de N-VA denken ze daar anders over. Anderen vernederen behoort tot het DNA. Daarom mislukten jullie ook in de formatie."

Francken reageert

Theo Francken liet het daar niet bij: "Iemand confronteren met eerdere uitspraken en verkiezingsbeloften heeft niets met vernederen te maken. Dat noemen ze oppositie voeren, Egbert. Ik weet dat dat bij jullie al 20 jaar geleden is, maar toch. 'Koste wat kost erbij zijn' zit duidelijk in jullie DNA."