Goede punten voor de regering: Strategie van De Croo werpt vruchten af

door: MRO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo (Open Vld) benadrukte dat België gekozen heeft voor heldere coronamaatregelen en stabiliteit. De regering-De Croo doet het, wat dat betreft, ook goed. Dat blijkt uit een enquête die Sciensano begin deze maand afnam.

"Wij hebben gekozen voor heldere maatregelen en voor stabiliteit. Als je wil dat mensen de maatregelen nog begrijpen en die maatregelen ook aanhouden, dan kan je niet in een soort jojo zitten. Wij hebben een andere aanpak gebruikt dan andere landen", vertelde Alexander De Croo eerder bij VRT.

Het is een strategie die zijn vruchten afwerpt want de bevolking geeft in de COVID-19-gezondheidsenquête aan dat ze voldoende geïnformeerd is over de coronaregels. Er is een opmerkelijk positieve evolutie in vergelijking met de vorige maanden.

Het percentage personen dat aangeeft voldoende geïnformeerd te zijn over de huidige maatregelen van de overheid is immers opnieuw toegenomen in december (83%) ten opzichte van juni (68%) en september (58%).

Recent dook er echter wel een nieuwe verwarring op. Terwijl de meeste mensen dachten dat kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend werden als knuffelcontact, blijkt dit wel het geval.