Heel wat heisa rond Conner Rousseau: Dit wordt er allemaal gezegd

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Er is opnieuw heel wat commotie ontstaan rond Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. En met name door een zet van zijn advocaten.

De advocaten konden via de rechtbank afdwingen dat HLN en VTM een artikel en een reportage niet mochten tonen. In dat artikel en die reportage zouden stukken uit het proces-verbaal voorkomen dat de politie tegen Rousseau opstelde omwille van mogelijk racistische uitlatingen.

Opmerkelijk is deze reactie van de advocaten: "Dat proces-verbaal heeft een heel aparte weg afgelegd. U moet weten dat wij over sms’jes beschikken van bepaalde hooggeplaatste mensen in dat verband. Die schrijven: 'Ge moet u geen zorgen maken, dat was niets, daar wordt geen pv over gemaakt'."

"Zo een uitspraak. Dat is toch eigenlijk te zot voor woorden?", reageert advocaat Joris Van Cauter via X.

"Dus ze maakten zich inderdaad zorgen over wat Rousseau die bewuste avond tegen de politie heeft gezegd", schrijft Dyab Abou Jahjah. "En ze proberen dus bij hooggeplaatste personen garanties te verkrijgen dat de politie zijn werk niet doet. Opmerkelijk allemaal."

Censuur

"Media riskeren een dwangsom van 1.000 euro per uur als ze citeren uit het pv over Conner Rousseau na racistisch incident. Pure preventieve censuur, strijdig met de grondwet. Blijkbaar staan sommige machtige politici boven de wet", schrijft Rik Torfs.

"Het bijzondere is dat De Morgen ook een publicatieverbod kreeg, terwijl wij niet eens een publicatie in de steigers hadden. Veel dichter bij censuur kom je tegenwoordig niet meer", schrijft journalist Stavros Kelepouris.