Jan Jambon heeft er meer dan genoeg van: "Miserabele toestand"

door: STS
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is de coronacrisis zo beu als koude pap. Maar hij wijst erop dat Vlaanderen op schema ligt wat het vaccineren betreft.

"De voorbije maanden waren heftig, voor iedereen. De komende maanden kondigen zich ook stevig aan. Veel mensen zitten met vragen, een groeiende groep is ontevreden, enkelen verloren zelfs de hoop dat het nog goed komt. Ook ik vraag me al eens af of het zal lukken, of het ons zal lukken. Samen met u snak ik immers zo zeer naar het einde van deze miserabele toestand", citeert de website van zijn partij hem.

Toch ziet hij hoop, temeer omdat Vlaanderen op schema zit wat betreft het vaccineren: "Aanvankelijk wilden we in januari alle bewoners van onze woonzorgcentra een eerste prik geven. Welnu, we zijn eind van de maand en alle woonzorgcentra zíjn ingeënt, behalve een kleine twintig die jammer genoeg een corona-uitbraak hebben gehad of nog hebben. En we hebben niet alleen de bewoners een eerste keer ingeënt, maar ook het personeel van die centra, en dat gingen we aanvankelijk pas in februari doen."

"We hebben geleerd dat we met twee woorden moeten spreken. Maar als we niet al te veel tegenslagen meer hebben met uitblijvende leveringen, kunnen we, zoals altijd gezegd, in maart aan de vaccinaties voor het brede publiek beginnen in 95 vaccinatiecentra over heel Vlaanderen."