Jean-Marie Dedecker haalt hard uit naar "tuig van de richel"

door: STS
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Kamerlid Jean-Marie Dedecker kaart het probleem aan met jongeren die voor heibel zorgen in recreatiedomeinen en op stranden.

"Dat is al twintig jaar bezig. Zelfs in de jaren negentig was dat tuig van de richel al bezig", sprak Dedecker in de Kamer.

"Maar door onze multiculturele verdraagzaamheid durven we er niets aan te doen. En tot vandaag doen we er niets aan. We straffen de uitbaters. We zeggen: de helft van de mensen mogen binnen. We gaan de cafetaria sluiten. We gaan de brave mensen geen pintje meer laten drinken. Want het is allemaal te gevaarlijk."

"En de mensen die het slachtoffer zijn, worden gestraft. En de rest is gekend, ze zijn allemaal gekend bij de politie. Dat straatkrapuul - sorry voor het woord - is gekend bij de politie, want de meesten hebben een strafblad dat groter is dan een krant."

"En wat doet u? Niets", sprak Dedecker minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden aan.

"In 2020 heeft Koen Metsu (N-VA) een resolutie ingediend die jullie hier allemaal gestemd hebben, om daar iets aan te doen. Om een plaatsverbod uit te vaardigen, om een databank aan te leggen die door de plaatselijke politie geraadpleegd kan worden. U bent al twee jaar minister, begin eraan."

De repliek van Verlinden en het verdere verloop van het debat kan je in onderstaande video zien.

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24