Jean-Marie Dedecker is hard voor Wilmès en zwaait met alarmerende cijfers: '44 miljoen per dag'

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Donderdag ontstond er vuurwerk in de Kamer. Ook Jean-Marie Dedecker haalde bijzonder zwaar uit naar het beleid van premier Sophie Wilmès

Dedecker blikte terug op de manier waarop de minderheidsregering Wilmès de coronacrisis heeft aangepakt en klonk bijzonder kritisch. Hij haalde er ook enkele cijfers bij.

"De maatregelen die werden uitgevaardigd, waren illustratief voor uw regering van dwaallichten. De resultaten van de verwarrende komedie van regelneverij waren een politiestaat waar de agenten zelf de regels moesten interpreteren en een moegetergde bevolking, die ondertussen alle hoop verloor en nu de teugels viert.

"Uw economisch beleid, met maatregelen zoals technische werkloosheid en hinderpremies, was in den beginne hoopgevend, maar ondertussen zijn we afgegleden naar het niveau van de landen met de grootste economische terugval, zoals Spanje en Italië."

Gat in de begroting

"Vóór de coronacrisis was het begrotingstekort al 11 keer groter dan uw restregering had beloofd bij haar aantreden in 2014. Toen bent u immers al aangetreden."

"Het gat in onze begroting neemt stilaan toe tot 50 miljard euro, of 12 % van ons bbp. De staatsschuld stijgt met 507 euro per seconde, of nagenoeg 44 miljoen euro per dag. Als u het nog 14 dagen uitzingt om daarna de treurwals van Vivaldi te beginnen spelen, komt er nog 613 miljoen euro bij.