Jean-Marie Dedecker wijst met de vinger naar premier De Croo: "Door uw schuld"

door: MRO
Politicus Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

De gratis treintickets die de regering uitdeelde en dat mensen op weg naar de kust enkel aan het raam in de trein mogen zitten en dat dit op de terugweg niet meer hoeft, zorgt voor discussie. Jean-Marie Dedecker heeft er een duidelijke mening over.

Jean-Marie Dedecker is burgemeester van Middelkerke en zag enkele dagen geleden met lede ogen aan hoe een massa volk met de trein naar de kust spoorde. De meerderheid gebruikte daarvoor de gratis treintickets van de overheid.

"Het blunderboek van uw coronamaatregelen wordt stilaan een encyclopedie", zo richtte Dedecker zich donderdag in de Kamer tot premier De Croo.

"Eergisteren zaten de treinen stampvol, door uw schuld. U hebt 2.300.000 gratis tickets uitgedeeld, die tegen eergisteren moesten worden opgenomen. De treinen zaten stampvol. Iedereen was verontwaardigd over de raamregel."

Ook politicoloog Carl Devos ergert zich aan de fameuze raamregel in de trein. "Ik vind de raamregel in de trein fantastisch. Als je als land de hoofdstad van Absurdistan wil zijn en bekend staat om absurde kunst, dan is dit een mooi voorbeeld", zei hij in De Afspraak op vrijdag.