Komt er groen licht voor de horeca op het Overlegcomité? "We kunnen iets doen"

door: BVDO
horeca tijdens covid
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De heropening van de niet-medische contactberoepen, zoals de kappers, is er nog niet, of er wordt al volop gespeculeerd over een mogelijke heropening van de horeca.

Als er twee zaken zijn waarover het coronadebat gaat, dan is het wel de heropening van de kappers en de horeca. De voorbije dagen lieten heel wat politici, tegen het advies van de experten, positief uit over een mogelijke heropening van de kappers.

Ondanks het feit dat over de kappers pas morgen uitsluitsel over komt, wordt nu ook al druk gespeculeerd over een mogelijke heropening van de kappers. PS-voorzitter Paul Magnette komt met een heel concreet plan voor de horeca. Nu is enkel afhaal toegestaan, maar er zou binnenkort meer mogelijk zijn.

Hij inspireert zich op het Italiaanse model, waar horeca open kan tot op bepaalde uren en bijvoorbeeld om 18 uur moet sluiten. “We zouden wat kunnen experimenteren”, zei Magnette aan La Dernière Heure. “Horeca-uitbaters zouden bijvoorbeeld kunnen openen tijdens de middag, onder precieze regels. En als het weer beter zou worden, dan kan eten in de buitenlucht misschien.”

De kans dat de heropening van de horeca vrijdag al op tafel ligt tijdens het Overlegcomité lijkt ontzettend klein. Een heropening op 1 maart lijkt een mogelijke piste, maar dan met heel wat beperkingen.