Kristof Calvo slaat serieuze kemel met uitspraak op sociale media

door: BVDO
Kristof Calvo Groen
Afbeelding bron: Photonews

Kristof Calvo (Groen) heeft op Twitter een stevige kemel geschoten bij een artikel over de taal op schermen van MIVB-bussen in Vlaanderen.

In het artikel dat Calvo deelt staat dat bussen van de MIVB, de Brusselse openbare vervoersmaatschappij, in Vlaanderen enkel nog mededelingen in het Nederlands zullen doen.

Calvo reageert daarop als volgt. "België is een meertalig land. We zouden dat moeten koesteren. Ergens siert het de MIVB dat ze rekening houden met deze vraag. Maar we zouden beter de meertaligheid verder veralgemenen in plaats van krampachtig de eentaligheid te handhaven", schrijft Kristof Calvo op Twitter.

Op zijn post kwamen heel wat reacties, vooral op het feit dat België een meertalig land is. Sommigen haalden zelfs een stuk uit de grondwet erbij.

"Brussel was vroeger een Vlaamse stad en ligt 100% op Vlaamse grond. In Vlaanderen spreken we Nederlands. Ik vertik het om één woord Frans of Engels te spreken op de straat. Onze taal heeft teveel moeten lijden om nu ondergeschikt te maken aan uw "meertaligheid" (aka Frans)", schrijft Guido.

"Waarom moet die meertaligheid enkel gelden voor Vlaanderen en de Oostkantons?", vraagt Reefke zich af.

"Ooit over het territorialiteitsprincipe gehoord met één enkele taal als officiële taal dat grondwettelijk verankerd is? Gelukkig leven we (nog) in een rechtsstaat die ons beschermt tegen tirannen en gevaarlijke zotten die denken dat hun eigen meningen boven de grondwet staan", zegt Fabienne.