Minister Crevits komt met goed nieuws over de dienstencheques

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De sector van de dienstencheques heeft het ontzettend moeilijk. Federgon nam het heft in eigen handen en drong er bij de overheid op aan te weten wie de rekening zal betalen: de klant of de overheid.

De dienstensector beleeft tijdens de coronacrisis moeilijke tijden. “De sector heeft het inderdaad moeilijk. De bedrijven zijn wel nog gezond, maar hun rendabiliteit daalt,” zegt Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits op Radio 2. “Als overheid geven wij al 1 miljard euro steun aan de dienstenchequesector. Daar bovenop hebben we in 2020 meer dan 100 miljoen euro extra geïnvesteerd.”

Ook dit jaar krijgt de sector nog extra steun. “Vanaf dit jaar dekt de overheid de volledige indexering van de dienstenchequesector. Als de lonen stijgen, gaan wij die kost 100 honderd procent voor ons nemen. Zo kunnen we de bedrijven iets meer ademruimte geven om te investeren in de begeleiding van de poetshulp.”

De dienstencheque zal dan ook niet duurder worden. “Dat willen we absoluut vermijden, al denk ik dat we op termijn nog extra maatregelen zullen moeten nemen”, besluit Crevits. Wat die zijn, daar wilde de minister niet over uitweiden.