Minister Vandenbroucke vreest het ergste: "Dan zouden er echt veel mensen aan onderdoor gaan"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Sp.a) heeft uitgelegd waarom Kerstmis en de rest van de eindejaarsperiode dit jaar aan banden gelegd moesten worden: koste wat kost vermijden dat een derde golf van het coronavirus ons overspoelt.

"Er was grote eensgezindheid dat we geen derde golf willen. Beeld je in dat we nog een derde keer aan de cafébazen en de restauranthouders gaan moeten zeggen: 'Hang opnieuw een bordje met gesloten'. Zouden we dat die mensen een derde keer aandoen?" stelde Vandenbroucke op VTM.

"Of beeld je in dat we een derde keer zouden moeten zeggen: iedereen thuisblijven, iedereen geïsoleerd. Mensen hebben het nu al heel moeilijk. Maar dan zouden er echt veel mensen aan onderdoor gaan. En dus zijn we zeer voorzichtig."

"En de situatie is echt nog moeilijk. We zitten echt nog in de storm. Er zijn gelukkig minder mensen met Covid in de ziekenhuizen, maar nu lopen ze vol met al die mensen waarbij heel noodzakelijke zorg, zoals operaties, soms uitgesteld werd. Het eindejaar in de ziekenhuizen wordt nog hels, hoor. Dus is het echt geen moment om te versoepelen", aldus de minister.