N-VA doet ontdekking over regering-De Croo: “Ze verzwijgen dat voor de bevolking”

door: PMN
Peter De Roover - Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

N-VA heeft een ontdekking gedaan over regering-De Croo. Die kondigt een grote institutionele burgerbevraging aan.

De regering-De Croo wil de bevolking raadplegen over verschillende thema’s. “Wat ze daarbij verzwijgt? Dat uw antwoorden enkel en alleen meetellen als ze eerst de Vivaldi-filter passeren”, onthult N-VA-Kamerlid Sander Loones. “Met artificiële intelligentie zal de regering ongewenste meningen eruit filteren.”

N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover heeft dit ook vernomen. "Deze paars-groene regering heeft het vaak over respect, samenwerking en democratie. Maar de realiteit toont een ander beeld”, zegt hij op de website van de partij. 

“We hebben al geregeld grote burgerbevragingen in dit land. We noemen die: verkiezingen. Maar Vivaldi respecteert zelfs de uitslag van die verkiezingen niet, de premier komt uit de zevende partij en paars-groen heeft zelfs geen meerderheid in Vlaanderen.” 

“Het parlement wordt gewoon buitenspel gezet wanneer het over uw basis- en grondrechten gaat. En ook de antwoorden op deze ‘burgerbevraging’ zullen de Vivaldisten dus filteren. Meer dan een miljoen van uw belastingcenten zal daaraan worden besteed. Respect voor u en uw mening? Enkel in schijn…"