Premier De Croo zwaar onder vuur na ontslag De Bleeker: 'Heeft juiste persoon wel ontslag genomen?'

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eva De Bleeker (Open Vld) nam vrijdag ontslag als staatssecretaris voor Begroting. Toch klinkt de kritiek op premier Alexander De Croo (Open Vld) bijzonder hard na de wanvertoning in de Kamer.

Eva De Bleeker had de btw-verlaging op energie wel meegerekend in de begroting waardoor het begrotingstekort opliep tot maar liefst 19,4 miljard euro. Dat is fors meer dan het tekort van 16,8 miljard euro dat premier De Croo in oktober had benoemd. 

Toen De Bleeker haar tweede versie indiende, merkte N-VA-Kamerlid Sander Loones opnieuw fouten. Het zorgde ervoor dat De Bleeker haar ontslag aankondigde.

Maar Sander Loones wijst vooral met de vinger naar Alexander De Croo. “Het feit dat België de allerslechtste begroting heeft van heel Europa, is nochtans de eindverantwoordelijkheid van premier De Croo."

Hij stelt zich dan ook luidop de vraag of het niet aan de premier zou zijn om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. "Ik betwijfel dus ten zeerste of vandaag de juiste persoon ontslag genomen heeft”, reageert Loones.