Ongeduld over Overlegcomité: “Evenwicht met dank aan De Croo en Vandenbroucke”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke - Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité van woensdag zorgt voor de nodige nervositeit bij heel wat experts en politici. Emmanuel André looft alvast de aanpak van de regering.

Elke keer weer is er enorm veel spanning in de aanloop naar het Overlegcomité. Enkele politici kunnen het niet laten om mee te gaan in het opbod. "Zodra de eerste positieve signalen zichtbaar worden, willen enkele politici, onder wie MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, zo snel mogelijk versoepelen”, zegt André aan De Morgen.

Hij prijst de huidige regering voor hun efficiënte aanpak en het niet vervallen in populisme. “Gelukkig is er een functioneel evenwicht op politiek niveau, met dank aan premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), die nogal duurzame objectieven behouden.”

Dat heeft volgens André te maken met een andere aanpak dan met de vorige regering. “De relatie tussen experts en politiek is nu rijper. Mede dankzij de kracht van Vandenbroucke, die moeilijke posities durft in te nemen."