"Onze kinderen moeten dus boeten": Vandenbroucke krijgt forse kritiek op "ingrijpende maatregel" die hij wil

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Frank Vandenbroucke zal er op het komende Overlegcomité voor pleiten om de mondmaskerplicht uit te breiden. Voor iedereen, vanaf de leeftijd van 9 jaar.

"Ik ben voor een ingrijpende maatregel op het vlak van de mondmaskers", stelde de federale minister van Volksgezondheid vrijdag op VTM.

"Ik denk dat we moeten zeggen: nu is een mondmasker de algemene regel, overal. Binnen, maar ook buiten, op plaatsen waar je niet goed afstand kan houden", verklaarde hij later op de avond in 'Terzake'.

"En dit vanaf de leeftijd van 9 jaar. Omdat kinderen heel veel besmettingen voortzetten. Die gaan rond onder kinderen en gaan van kinderen naar ouders en van ouders naar grootouders. Dus overal een mondmasker."

"En wanneer je binnen iets organiseert, zou ik zeggen: een coronapas én een mondmasker. Dat is een dubbele beveiliging."

Kritiek

Op sociale media klinkt er kritiek op het voorstel van Vandenbroucke. "Ik vind hem een fantastische minister, maar mondmaskerplicht in het lager onderwijs is echt een brug te ver", schrijft de bekende pedagoog Dirk Van Damme.

"Kinderen vanaf 9 jaar een mondmasker laten dragen terwijl volwassenen de huidige maatregelen niet eens ten volle naleven (telewerk wordt sterk aangeraden, maar laat ons eerlijk zijn: lang niet alle telewerkbare taken worden thuis uitgevoerd). Moeilijk te verdedigen, vrees ik", stelt Rik Van de Walle, rector aan de UGent.

Download nu de gratis app van Redactie24