Personeel van ex-ministers kost 1 miljoen euro per jaar: "Onaanvaardbare graaicultuur"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Het weekmagazine Knack berekende dat het personeel dat gewezen ministers nog vijf jaar op kosten van de belastingbetaler in dienst mogen houden, zowat 112.000 euro per jaar en per ex-minister kost - of 1 miljoen per jaar in totaal. Vlaams Belang wil dat hier snel verandering in komt.

Het Vlaams Belang diende reeds in augustus 2019 een wetsvoorstel in om het ter beschikking stellen van medewerkers aan gewezen ministers en staatssecretarissen af te schaffen. Maar dat wetsvoorstel werd intussen nog steeds niet besproken in de Kamer. De partij wil dat hier snel verandering in komt.

"Men kan zich heel wat vragen stellen over het nut en de noodzaak van deze regeling en vooral of deze moreel wel te verantwoorden is", zo reageert Vlaams Belang-fractievoorzitter Barbara Pas.

"We zien immers niet in waarom voormalige ministers of staatssecretarissen, die geen enkele bestuurlijke verantwoordelijkheid meer dragen, nog een beroep zouden moeten kunnen doen op personeel dat door de gemeenschap wordt betaald."