Politicoloog Devos hard voor coronabeleid: "Het gaat van kwaad naar erger"

door: MRO
Overlegcomite
Afbeelding bron: Photonews

De kritiek op het coronabeleid in ons land, neemt in snel tempo toe. Politicoloog Carl Devos zegt dat het 'van kwaad naar erger' gaat.

"Het gaat van kwaad naar erger met het coronabeleid. Vorige weken was er veel kritiek op het jojo-beleid, de chaos. De kritiek nu is dat het willekeur beleid is en dat de logica zoek is", aldus professor Devos in De ochtend op Radio 1.

De kritiek op de sluiting van de cultuursector klinkt zeer luid. "Als je niet kan uitleggen waarom je bepaalde maatregelen, zoals sluiting van cultuurhuizen, neemt en dan kerstmarkten of horeca toelaat, dan wek je de indruk dat er beslist wordt op basis van willekeur en van het gelobby van bepaalde organisaties."

De logica in de nieuwe maatregelen is ver zoek. "De horeca is belangrijk, veel mensen gaan op café of restaurant en er werken veel mensen in. Economische belangen wegen dan meer door op de beslissing dan epidemiologische belangen. Dat wordt vervelend voor het beleid want men heeft altijd gezegd dat het gestoeld is op wetenschap."