Politiek expert is verandering opgevallen bij Sp.a: "Heb ik lang niet meer gezien bij hen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het is politicoloog Carl Devos opgevallen hoe de Sp.a onder leiding van voorzitter Conner Rousseau uit het dal lijkt te kruipen.

"Het gaat goed in de zin dat de partij er weer staat. Er is een grote eensgezindheid en dat heb ik lang niet gezien. De voorzitter wordt dit keer niet gecontesteerd", stelt Devos in een interview met Schamper, het studentenblad van de UGent.

Devos wijst er wel op dat de echte waardemeting pas in 2024 kan gebeuren, wanneer er nieuwe verkiezingen zullen plaatsvinden. In de laatste peilingen ging de Sp.a er alvast op vooruit in vergelijking met de laatste verkiezingsresultaten.

Sp.a wordt VOORUIT

Conner Rousseau is volgens die laatste peilingen momenteel de derde populairste politicus in Vlaanderen. Hij zorgde niet alleen voor een frisse wind, hij kondigde ook aan dat zijn partij in december van naam zal veranderen, wanneer Sp.a omgedoopt wordt tot VOORUIT.

Een goede zaak, noemt Carl Devos dat: "De naam sp.a wordt voor een stuk geassocieerd met structurele afkalving. De naamsverandering mocht nooit plaatsvinden zonder onderliggend project. Dat is er nu wel. Ik vind de naamsverandering een goede zaak. Vooral omdat de naam gekoppeld is aan de ondertitel 'Socialistische Beweging'."