Premier De Croo doet frappante bekentenis: "Gepakt door de politie, papa was niet fier op mij"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo van Open Vld heeft een opvallend verhaal verteld over wat hij als 17-jarige uitspookte. Het bracht hem in nauwe schoentjes bij de politie, én bij vader Herman De Croo.

"Ik was 17 jaar en zat in het laatste jaar van het atheneum in Ronse. We waren jong en een beetje onnozel en we spraken af om in groep naar de school te gaan bij het vieren van Chrysostomos", vertelde de premier op radiozender MNM.

"We hadden het briljante idee om alle poorten van de school met een ketting af te sluiten. We dachten ook dat het wel leuk zou zijn om onder politiebegeleiding naar school te gaan. Ik wist dat mijn vader als minister in zijn auto een blauw zwaailicht en een sirene had. En een van ons had een witte auto. Daar hadden we met plakband een blauwe streep op geplakt."

"Zo gingen we naar school, tot we de echte politie tegenkwamen. Die vonden het opvallend dat ze collega's hadden die ze niet kenden. Al snel werd alles in beslag genomen. Met een beetje smeken en diplomatie hebben we dan toch onze honderd dagen nog mogen vieren."

Herman De Croo

"Mijn vader vond het niet zo leuk, want hij is nadien zelf naar het politiekantoor moeten gaan om het materiaal dat zijn zoon gebruikt had weer op te halen. Hij vertelt dat nu met enig amusement, maar toen was hij niet zo fier op mij."