Premier Wilmès wil liever geen nieuwe verkiezingen: “Dat is tijdverlies”

door: PMN
Premier Sophie Wilmès
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren was er een eerste bijeenkomst van zeven partijen onder leiding van Egbert Lachaert. Hij zoekt uit of een Vivaldi-coalitie mogelijk is.

De bedoeling is dat er voor 17 september een nieuwe meerderheid op de been wordt gebracht. Tot die tijd heeft de huidige regering Wilmès het vertrouwen gekregen.

Premier Sophie Wilmès sluit niet uit dat haar regering ook daarna nog aan zet blijft, al is dat niet haar voorkeur. “Als men mij nodig heeft, zal ik zeker mijn steentje bijdragen als men een positief verhaal heeft voor België”, benadrukt Wilmès bij Radio 1.

“Het is absoluut dringend dat er een meerderheidsregering komt. Er is geen tijd meer om dit maanden nog te laten aanslepen. Gisteren was er een eerste vergadering met zeven partijen. Het is een stap in de goede richting.”

“Mijn voorkeur is een meerderheidsregering met een relanceplan dat belangrijk is voor ons land. Verkiezingen is democratie, dat moet je niet vermijden. Maar is dat de oplossing? Ook na de verkiezingen zit je met dezelfde voorzitters en partijprogramma’s. We gaan dan alleen nog maar meer tijd verliezen.”