Professor Devos hard voor Vivaldi: "Electoraal verlies, trieste formatie en nu dit schouwspel"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De afgelopen weken lagen de voorzitters van de Vivaldi-partijen voortdurend met elkaar in de clinch. Politicoloog Carl Devos slaakt er een diepe zucht bij.

Er liggen heel wat ontzettend belangrijke dossiers op de tafel voor de toekomst van ons land. Onder meer voor het pensioendossier, migratie en de begroting moet de regering-De Croo met oplossingen komen.

De tegenstellingen tussen vooral de liberale familie enerzijds en PS en Ecolo anderzijds werden door de partijvoorzitters publiekelijk in de verf gezet. De verwijten vliegen in het rond.

Professor Carl Devos ziet het met lede ogen aan. Hij benadrukt dat deze situatie een forse impact heeft op de regeringspartijen. En dat na de verkiezingsnederlaag en de 'trieste formatie'.

"De stelling dat het onderlinge gekletter tussen enkele Vivaldi-partijvoorzitters de regering niet raakt, is niet vol te houden. Dat sijpelt er onherroepelijk binnen."

"Na hun electoraal verlies en een trieste formatie, nu dit schouwspel. In het zicht van zoveel werk. Diepe zucht", schrijft Devos op Twitter.