Reynders reageert op vele boze telefoontjes: “Dat is een groot probleem”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

MR krijgt veel kritiek op de aanstelling van Mathieu Michel als staatssecretaris voor Digitalisering, Administratieve Vereenvoudiging, Privacy en Regie der Gebouwen in de nieuwe federale regering. 

De keuze die MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez met Michel maakte stootte op veel protest, ook binnen de eigen partij. Het feit dat hij nauwelijks Nederlands spreekt zit velen dwars. 

Reynders kreeg heel wat boze telefoontjes over Michel. "Het is jammer en zelfs catastrofaal dat de staatssecretarissen aan Franstalige zijde de taal van de andere gemeenschap niet spreken”, klinkt het bij partijboegbeeld Didier Reynders. “Jezelf niet kunnen uitdrukken in de taal van een ander is een probleem, zeker in een regering die in Vlaanderen geen meerderheid heeft.” 

Reynders maant Bouchez nog maar eens aan sterke figuren naast hem te plaatsen om beslissingen te nemen. "Wanneer je persoonlijkheden aan het roer hebt staan, en je beslist om die niet opnieuw aan te duiden, kan je maar beter een uitzonderlijke persoon in de plaats aanduiden. Je moet jezelf bij elke functie in vraag kunnen stellen, en daarvoor moet je een aantal mensen rond je scharen die kritiek kunnen leveren op wat je doet, positief en negatief.”