Verrassing alom: ‘Zo krijgt Didier Reynders ook nog deze topfunctie in België’

bron: Knack
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Didier Reynders is vorige week door koning Filip ontslagen als informateur. Hij kan zich nu concentreren op zijn topfunctie binnen Europa.

Didier Reynders (MR) werd ondervraagd door een Europese commissie en doorstond die vragenronde met gemak. Niets staat zijn transfer naar Europa nog in de weg, al zou dat wel later kunnen zijn dan aanvankelijk gedacht. Er zijn namelijk vijf andere kandidaten die die vragenronde niet overleefd hebben.

Zo loopt alles allicht vertraging op en zal Reynders pas later aan de slag kunnen gaan in Europa. Maar dat zou hem dan wel weer een topfunctie in België kunnen opleveren. Ten laatste eind november verlaat premier Charles Michel om Donald Tusk op te volgen.

'Dan wordt Reynders de nieuwe premier'
Maar wie gaat dan Michel vervangen in die regering van lopende zaken? ‘Op dat moment moet er gekozen worden om Charles Michel op te volgen. De MR gaat dan stellen dat de Wetstraat 16 in 2014 voor haar was bestemd en dat de huidige regering in lopende zaken daar een voortzetting van is’, staat er te lezen in Knack. 

‘Bovendien heeft de MR met 14 zetels er twee meer dan zowel CD&V als Open VLD. En dan zal minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) Reynders moeten laten voorgaan en mag die naar de Wetstraat 16. Dan komt hij aan het hoofd van de federale regering op een zeer cruciaal moment: in de periode van de jaarovergang 2019-2020 zal er duidelijkheid moeten komen over de eventuele samenwerking N-VA met de PS. Beide partijen gaan er ook alles aan doen om de mislukking van de formatie aan een andere partij te wijten.'