Schrijnende getuigenis toont hoe moeilijk mensen het nu hebben: "Het is ronduit schandalig"

door: STS
Vrouw - meisje - verdriet - wenen
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

Voormalig PVDA-voorzitter Peter Mertens heeft op sociale media een pakkende getuigenis gedeeld van iemand die door de hoge energieprijzen de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen.

Mertens deelde de (anonieme) getuigenis die hem werd toegestuurd op zijn Facebookpagina.

"Peter, sorry dat ik je stoor maar ik schaam mij voor het bericht dat ik je stuur", klinkt het.

"Ik kan mijn rekeningen van gas en elektriciteit nog maar net betalen, er schiet echt niet veel over."

"Maar het probleem is dat ik mijn autobelasting nog moet betalen en dit momenteel niet kan door mijn dure gas- en elektriciteitsrekening."

"Nu lees ik ook ze mijn auto kunnen aanslaan. Ik wil die belasting echt betalen maar ben momenteel niet in de mogelijkheid."

"Ik zou dan ook niet meer kunnen gaan werken en weet niet hoe ik dit kan oplossen. Ik probeer mijn auto zo weinig mogelijk te gebruiken, enkel om te gaan werken."

Het verhaal lokt heel wat reactie uit bij Mertens' volgers. "Een schrijnende getuigenis. En jammer genoeg zijn er vele zo. Het is gewoonweg ronduit schandalig", reageert Marina.

"Schandalig dat een mens in deze tijden moet gaan kiezen welke rekeningen te kunnen betalen en of je nog kunt eten", schrijft Bianca.

"Het wordt ook stilaan zeer duidelijk dat mensen zelfs geen geld meer hebben om onder andere de belastingen te betalen", zegt Joris.