Theo Francken fileert Van Quickenborne: "Geloof zijn stoere praatjes maar niet"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft hard uitgehaald naar minister van Justitie Vincent Van Quickenborne van Open Vld.

"In april raakten bij een jongerenbende-oorlog in Luik Tsjetsjeense en Koerdische bendeleden geraken slaags. Er werd geschoten en een man werd vermoord. Van Quickenborne stelde in het VTM Nieuws dat hun Belgische nationaliteit zou worden afgenomen en dat de niet-Belgen het land zouden worden uitgezet", schrijft Francken in een blog.

"Nu heb ik naar de stand van zaken in dit dossier gevraagd. Wat blijkt? Geen enkele opsluiting in een gesloten centrum, iedereen is nog steeds legaal in het land. Er is geen enkele stap gezet. Meer nog, van het afnemen van de Belgische nationaliteit is geen sprake meer."

Straffeloosheid

"In zijn antwoord slaat de minister het afnemen van het verblijfsrecht van niet-Belgen en het afnemen van de nationaliteit van Belgen pijnlijk door elkaar. De ene procedure heeft helemaal niets met de andere te maken, maar dat weet de Minister van Justitie blijkbaar zelf niet."

"Geloof al die stoere praatjes maar niet, het is op het terrein straffeloosheid troef. Behalve als je met de wagen rijdt, dan krijg je zijn nieuwe parket op je nek. Want oh wee, als je 1 km/u te snel rijdt."