Tinne Van der Straeten heeft goed nieuws over uw energiefactuur

door: STS
Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft met de energieleveranciers afgesproken dat mensen die door de coronacrisis betalingsmoeilijkheden ondervinden, een soepeler betalingsplan kunnen krijgen.

"We hebben eerder al beslist dat het sociale tarief wordt uitgebreid. Dat is het goedkoopste energietarief op de markt", zei Van der Straeten op Radio 1.

"Eén op de vijf mensen kan zijn factuur niet betalen. We hebben met de leveranciers afgesproken dat zij dat onmiddellijk zichtbaar gaan maken in de voorschotten. Zodat mensen niet moeten wachten op hun eindfactuur om dat te zien."

"Ten tweede gaan leveranciers soepel omgaan met mensen en ondernemingen die betalingsmoeilijkheden hebben. Daar hebben we een coronacharter voor afgesloten en daar ben ik heel blij mee."

"Als mensen betalingsmoeilijkheden hebben omdat ze bijvoorbeeld tijdelijk werkloos geweest zijn, of omdat ze hun activiteiten moesten stopzetten, zoals in de horeca, zullen zij op een soepele manier betalingsmogelijkheden krijgen. En ze zullen daar geen kosten voor aangerekend krijgen."