Tom Van Grieken op achterste poten: “Wat een vies eng mannetje”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Tom Van Grieken (Vlaams Belang) is niet te spreken over de passage van Vincent Scheltiens in ‘De Afspraak’ die pleitte om de partij van Van Grieken uit de media weg te houden.

Vlaams Belang moet uit de media gehouden worden. “Het gaat niet over aantallen“, zegt historicus Vincent Scheltiens in ‘De Afspraak’. “Het gaat erover wat is de boodschap, wat is eigenlijk de inzet, wat is de bedoeling van die partij? Waarvan leeft die partij? Mijn punt is dat je als media samen moet afspreken: wat tolereren we? Ik zeg niet dat Van Grieken of wie dan ook de mond gesnoerd moet worden. Ik zeg dat hij geen megafoon moet aangereikt krijgen.”

In een interview had Scheltiens gezegd dat hij niet wist waarom hij respect zou moeten hebben voor een kiezer van Vlaams Belang. “Er zijn twee soorten Vlaams Belang-kiezers en dat is het deel dat een beetje uitgelicht is. Ik heb geen respect voor mensen die in het systematisch krengen van minderheden, die daar hun politieke handelsfonds van maken. Mensen die zich op basis daarvan organiseren, de kern. Daar heb ik geen respect voor.”

Maar er is nog een andere groep kiezers bij Vlaams Belang. “Maar mensen die om tal van redenen voor Vlaams Belang kiezen, en dat is geen kwestie van respect of geen respect, vind ik dat we aan moeten gaan zeggen: ‘kijk mijn beste vriend, je vergist u. Je gaat er nog tien keer mogen op stemmen en je gaat daar niets mee kopen’. Want die partij zit niet voor niets achter een cordon sanitaire.”

Van Grieken reageerde furieus op Twitter: “Wat een vies eng mannetje in ‘De Afspraak’. Vincent Scheltiens wil mij en andere politieke tegenstanders het zwijgen opleggen. Links zijn de anti-democraten. Laat u nooit meer iets anders wijsmaken!”