Tom Van Grieken reikt Bart De Wever de hand: "Ofwel slagen we samen, ofwel falen we apart"

door: MRO
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens de 11-juli-viering heeft Vlaams Belang opnieuw de hand uitgestoken naar N-VA. Voorzitter Tom Van Grieken roept N-VA-voorzitter Bart De Wever op om samen een Vlaams front te vormen.

Tom Van Grieken deed aan Bart De Wever een oproep gedaan om de animositeit ten aanzien van het Vlaams Belang te laten varen om "de gemeenschappelijke Vlaamse doelen eindelijk te realiseren. Want ofwel slagen we samen, of falen we apart".

"Wat bezielt De Wever wanneer hij keer op keer samenwerking met het Vlaams Belang uitsluit om in één adem samenwerking met de PS voorop te stellen?"

"Vroeger zei De Wever dat een stem op het Vlaams Belang een stem was op de PS - maar het omgekeerde is waar: stem op deze N-VA en je krijgt gratis de PS erbij. N-VA was eerst de partij voor de Vlaamse onafhankelijkheid. Dan werd het de partij van het confederalisme."

"Daarna zei de partij: 'een Belgische regering zonder de PS is een staatshervorming op zich'. Nu wil het een regering met de PS. Stop toch deze auto-sabotage. Laten we niet langer elkaar uitsluiten, maar de deur openzetten voor samenwerking, en de kiezer eindelijk geven wat hij al zo lang vraagt."