Van Quickenborne heeft verrassend nieuws over gevluchte kinderverkrachter

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft nieuws over de veroordeelde kinderverkrachter die zijn gevangenisstraf probeerde te ontlopen.

 

De man uit Brugge werd door het hof van beroep tot een celstraf van zes jaar veroordeeld voor de verkrachting van een 12-jarig meisje.

Maar hij bood zich niet aan bij de gevangenis. In plaats daarvan liet hij op Facebook weten dat hij op Ibiza zat. "Lekker warm hier", schreef hij.

Al snel werd een opsporingsbericht verspreid en het Fugitive Active Search Team (FAST) van de federale politie werd ingeschakeld. De man werd ook op Most Wanted-lijst geplaatst, de lijst met de door ons land meest gezochte voortvluchtige criminelen.

Van Quickenborne

Dat heeft tot resultaat geleid, want de politie heeft de man kunnen oppakken. Verrassend: hij bleek niet op Ibiza te zitten, laat Justitieminister Van Quickenborne (Open Vld) weten.

"Sterk werk van ons Belgisch FAST-team. De man die vrijdag werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en tien jaar terbeschikkingstelling en voortvluchtig was, is opgepakt. Klein detail: hij bleek zelfs niet in Ibiza te zitten."

De federale politie meldt dat de man kon opgepakt worden in het Nederlandse Heere, een dorp in de gemeente Roosendaal.

Mis niets met de gratis app van Redactie24