Vivaldi krijgt ervan langs: "30 euro korting, op welke planeet leven die ministers?"

door: STS
Parlement
Afbeelding bron: Photonews

Het begrotingsakkoord van de regering-De Croo kan op kritiek rekenen vanuit de hoek van PVDA.

"De grote verliezers van dit begrotingsakkoord van Vivaldi, dat zijn de overgrote meerderheid van de werkende mensen die hun facturen door het dak zien gaan, en de langdurig zieken die voor de eerste keer sancties riskeren", stelt PVDA-voorzitter Peter Mertens.

"Die sancties zijn een trieste primeur. Wat de rechtse Zweedse regering uiteindelijk niet aandurfde, doet Vivaldi nu wél. Hiermee kiest de regering resoluut de weg van de sociale achteruitgang", voegt hij eraan toe.

Energiefactuur

"Om de energiefactuur te verlichten, richt de Vivaldi-regering naar eigen zeggen haar pijlen enkel op zij die het écht nodig hebben. Maar op welke planeet leven ministers die denken dat prijsstijgingen van meer dan 700 euro enkel voor de laagste inkomens een probleem zijn?"

"Alle gezinnen en werkende mensen zijn vandaag het slachtoffer van de energieprijzen die door het dak gaan. Wat denkt de regering op te lossen met een korting van amper 30 euro? De grote meerderheid van de werkende klasse blijft vandaag letterlijk in de kou staan."

Download nu de gratis app van Redactie24