Vlaams Belang blijft afgetekend de grootste, maar N-VA en Sp.a winnen kiezers

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang blijft de grootste partij in Vlaanderen, gevolgd door N-VA en Sp.a. Dat blijkt uit De Grote Peiling van VTM, Het Laatste Nieuws, Le Soir en RTL. 

Vlaams Belang haalt in de peiling 27,1%, een minieme daling tegenover de vorige peiling (27,7%), maar blijft afgetekend de grootste in Vlaanderen. 

"Bedankt voor jullie vertrouwen! Een peiling blijft vanzelfsprekend gewoon een peiling, maar wat een geweldige score. Wij zullen niet rusten totdat onze mensen op de eerste plaats worden gezet. Blijf ons steunen en samen gaan we dit land écht veranderen", reageerde voorzitter Tom Van Grieken op Twitter.

N-VA boekt een winst van 2,2% tegenover de peiling in juni en is de tweede partij van Vlaanderen. 

Conner Rousseau

Sp.a is de enige partij uit de Vivaldi-regering die in de lift zit. De partij strandt in de peiling op 13,7%, dat is 1,2% meer dan het resultaat van juni. 

"Peilingen zijn maar peilingen, maar liever een goede peiling dan een slechte natuurlijk", reageert Sp.a-voorzitter Conner Rousseau. "De mensen appreciëren duidelijk onze nieuwe manier om aan politiek te doen, onze constructieve rol doorheen heel de regeringsvorming."